
پیشخوان
وبینار جذب ورودیهای جدید و فعالیت تشکلی در روزهای کرونایی
همه ساله با اتمام سال تحصیلی و شروع ایام تابستان، دغدغه جذب برای تشکلهای دانشجویی خودنمایی میکند و بیشترین تکاپوی تشکیلات به خصوص در روزهای منتهی به شروع سال تحصیلی و ایام پائیز را به خود اختصاص میدهد. این موضوع علیرغم اینکه هرساله تکرار میگردد، همچنان محل اشکال و ایراد هست و طیف وسیعی از تشکلها نتوانستهاند آنطور که شایسته است این موضوع را حل نمایند و برای آن راهکار دقیق ارائه کنند.
اما درسال جاری با توجه به شیوع ویروس کرونا و برگزاری کلاسهای دانشگاهها به صورت غیرحضوری و همچنین تعطیلی حداکثری خوابگاههای دانشجویی، حضور دانشجویان در محیط دانشگاه به حداقل و در بعضی از دانشگاهها به صفر رسیده است و این یعنی اضافه شدن یک مشکل بسیار جدی به همه مشکلات گذشته در حوزه جذب دانشجویی.
متاسفانه بسیار دیده میشود که در این ایام تشکلهای دانشجویی عمدتا به دلیل عدم حضور در دانشگاه پویایی و انسجام خویش را از دست داده و دچار رخوت شدید شدهاند. در این روزها و با این مشکلات، جذب اهمیت دوچندان پیدا میکند:
اول اینکه عملیات جذب به تنهایی یک عملیات بزرگ محسوب میگردد و میتواند باعث انسجام تشکل گردد. به ادبیات دیگر فعالیتهای جذب دانشجویی هم جذابیت لازم و همچنین حجم کافی را جهت واداشتن اعضای تشکل به انجام فعالیت تشکیلاتی دارد که در این روزهای کرونایی میتواند عامل مهی برای دوری یک تشکل از رخوت و درجازدن باشد.
اما عامل دوم و مهمتر اینکه متاسفانه آینده روشنی از وضعیت فعلی دردسترس نیست و ممکن است سالهای آتی نیز با مشکل مجازی بودن فضاهای آموزشی دانشگاهها درگیر باشیم. اگر شرایط با همین وضعیت ادامه پیدا نماید عملا تشکلهای دانشجویی در آیندهای بسیار نزدیک ازبین خواهند رفت و پس از حل مشکل کرونا و بازگشت به روال عادی، با دانشگاههایی خالی از هرگونه فعالیت دانشجویی مواجه خواهیم شد. دانشگاههایی که شاید شباهتی به دانشگاه نخواهند داشت و بیشتر شبیه یک دبیرستان بزرگ خواهند بود. دقت نمائید که بخاطر کرونا عملا فرآیند جذب در سال گذشته ناقص ماند و اگر امسال هم جذب با مشکل روبرو گردد، یعنی بحران. چراکه وقتی یک تشکلی دوسال پی در پی ورودی خود را از دست میدهد یعنی دچار انقطاع نسلی خواهد شد و از طرفی میدانیم ستون خیمه و وجود یک تشکل به اسم و عنوان حقوقی آن نیست بلکه به نیرو انسانی آن است لذا اگر تشکلی دچار انقطاع نسلی شود در آیندهای نزدیک یا تکانه شدیدی میبیند که جبرانش چندسال طول خواهد کشید یا اینکه عملا تا مرز فروپاشی پیش خواهد رفت. پس احتیاط کنید که به بحران نیروی انسانی نزدیک میشوید؛ بنابراین جذب امسال را نباید از دست داد.
در این وبینار سعی میگردد به ارائه روشی جهت حل مشکلات جذب در این ایام و همچنین ارائه مدل جذب مجازی بپردازیم. اما قبل از آن باید به یک نکته بسیار مهم اشاره نمائیم و آن اینکه راهبرد عملیات جذب مجازی، همان راهبرد عملیات جذب حضوری است که جهت اطلاع از آن باید به کتاب مغناطیس که با همت سامانه کالک تهیه گردیده است مراجعه نمائید.
طبق کتاب مغناطیس، عملیات جذب شامل 7 مرحله میباشد و آن مراحل به صورت بسیار مختصر عبارتند از:
1. شناسایی پسینی
2. ارتباط گیری نیازمحور
3. تداوم رفاقت فردی
4. اتصال به شبکه وحدت
5. ایجاد هویت و دغدغه
6. آموزش عمومی
7. شناسایی پسینی
نکته: در صورت صعود دانشجو به مراحل بالاتر، لایه های قبلی هنوز اجرا می شود تا کامل تر شوند مثلا دانشجو وقتی وارد مرحله تداوم رفاقت می شود کار شناسایی در اینجا هم انجام می شود تا کاملتر شود.